RDF - Open Field
14 July 2010

O companie din Arad ia 1 mil. euro pentru un siloz de cereale

Compania RDF din Arad, distribuitor de semințe și îngrășăminte chimice pentru agricultură, va finaliza o investiție de aproximativ 2 mil. euro în construcția unui siloz de cereale cu o capacitate de 10.000 de tone, pentru care urmează să primească fonduri europene de circa 1 mil. euro.

RDF a semnat în luna aprilie 2009 un contract de finanțare cu A.P.D.R.P. (Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit) în vederea accesării de fonduri europene în cadrul măsurii „Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere”.

„Valoarea contractului semnat de compania noastră cu A.P.D.R.P pentru investiția în curs de finalizare din localitatea Șofronea este de aproximativ două milioane de euro, jumătate din această sumă fiind asigurată prin finanțare europeană nerambursabilă. Restul fondurilor provin din aportul propriu, astfel că 40% din bani reprezintă finanțarea companiei RDF, iar 60% prin accesarea unui credit bancar de investiții”, a spus Florin Deznan, director general și acționar majoritar al companiei RDF Arad.

Continuarea poate fi citită în Ziarul Financiar.